Monday, 23 April 2018

Le Meridian lagi

Saya jarang mengikut hubby pi majlis rasmi atas berbagai alasan. Masa dulu sebab anak-anak kecik payah nak tinggal. Kalau boleh tinggal pun saya masih tak selesa sekiranya anak-anak tiada di depan mata. Dalam kepalaku hanya ada mereka. Nak makan pun rasa tak kenyang. Tapi sejak anak-anak dah besar dan ada kehidupan sendiri barulah rasa tenang nak ke mana-mana. 

Hujung minggu baru ni pertama kali saya mengikut hubby ke majlis rasmi. Memula tu saya cuak jugak sebab kita ni manalah reti dengan protokol bagai. Tapi hubby kata bukannya payah pun, just go with the flow, Insya Allah takde masalah. Yang penting pakai baju ikut tema dan ikut protocol sebab ada tetamu di Raja. Depa buat di Le Meridian Hotel Putrajaya.


Majlis bermula pukul 8.00 malam. Kami gerak sebelum Maghrib, tiba di hotel jam 7.30 malam. Lepas parking terus bergegas pi solat Maghrib di surau hotel. Alhamdulillah kami dah bersedia dengan wudhu dari rumah so takde la kalut sangat nak beratur kat bilik air. Lepas solat terus ambik tempat duduk di meja. Kami dapat tempat duduk di meja sebelah meja Di Raja. Alhamdulillah berpeluang melihat Tuanku dan kerabat dari dekat. 


Meja Di Raja

Sepanjang majlis makan kami dihiburkan dengan persembahan daripada kumpulan seni USIM. Depa juga mengundang Nash untuk menyumbang beberapa buah lagu popularnya. Of course la terselit lagu 'Pada Syurga di wajahmu' dan juga 'Halaman Rindu'. Famous time kami muda-muda dulu.....

Seperti biasa kalau makan kat hotel ni kena ikut protokol. Makan pun kena penuh adab. Kita yang tak biasa ni asyik tersasul-sasul nak pilih sudu garpu yang mana. Banyak pulak tu depa lambak sudu garpu pelbagai saiz untuk pelbagai hidangan. Walaupun depa dah susun elok-elok, suka hati saya saja nak capai yang mana yang selesa..... 😁

Aturcara majlis.
Menu.
Dessert..... Cream brulee pandan and peach.

Sebenarnya majlis tu diadakan untuk meraikan agensi-agensi yang telah menyumbang dana kepada kepada kelestarian USIM. Dipenghujung majlis depa buat acara penyampaian replika-replika cek oleh para penyumbang. Kiranya hubby jadi wakil untuk sumbangan daripada Etiqa. Pihak Etiqa bagi sumbangan RM310 000 dan RM100 000 duit zakat untuk pelajar-pelajar asnaf USIM.

Barisan penyumbang untuk dana USIM

Menyampaikan cek replika daripada Etiqa.

Bersama staf Etiqa.

Cenderahati USIM untuk penyumbang dana.

Alhamdulillah majlis berjalan lancar. By pukul 10.45 malam semua dah bersurai.


PS: Sejak tak kerja ni banyak pulak kerja lain yang menunggu.....



No comments:

PRU 14

Saya bukan orang politik. Minat pun tidak. Bercakap pasal politik memang out. Ilmu tentang politik langsung tak ada. Tapi PRU kali ini sedi...