Monday, 31 May 2010

Finally she's a grown up...

The waiting is finally over. It should be the most happiest moment. May 30th has marked her adulthood... something she's been waiting for 18 years. Haha... and to add to this excitement she is officially an IIUM student. She's a big girl now, an ADULT...and a GROWN UP!

"Umi nak balik, tak nak duduk asrama. nak balik, nak balik, nak balik...."
I have receiving those text messeges nearly everyday for the past week. Adus! rasa macam nak sembelih orang je. Orang lain pun duduk asrama jugak tapi rasanya tak ada la jadi sewel sampai macam tu. Saya sendiri pun duduk asrama since 12 years old. Memang la rasa homesick tapi pandai-pandai la bawa diri.

Well, to be honest saya pun pernah homesick separuh mati. Mujurlah dulu tak ada facility nak cerita kat parent all those stupid feeling everyday. Simpan je la. Nak tulis surat pun memakan masa seminggu. By the time dapat surat balasan, saya dah get used to it... redha je la.

But my sweet baby oops big girl should be very grateful. Daddy can pick her up anytime (yeah anytime..?)

Apa-apa pun bak kata daddy,"Belajar2 la bermasyarakat..."
May she find happiness in her now second home. BIG GIRLS DON'T CRY...haha.

Girls day out.....

Saya tak ingat bila last kami gurgirls ber- outing sesama. Sejak depa dah berumah tanggga ni terpaksalah tunggu kebenaran husband memasing...