Saturday, 30 July 2011

Penatnya nak pindah rumah

" Mah tahu tak kat mana nak cari org buat pagar murah2?"
"Entah la kak mas, rumoh sayo tu ada Pok cik tulong buat. Kebetule Pok cik tu tak dok kejo. Dia tak letok ghega pun, saja tulong2"
"Kalau saya nak upah dia boleh ke?"
"Tok sah lah kak mas, dio buat tok molek sangat. ada hok senget2"
Semenjak dua menjak ni itu la kerja saya, jadi house reno manager. Kalau tak tanya orang, saya akan survey kat dalam paper atau internet. Tapi rata2 tak akan rekemen kontraktor Melayu. Depa kata Melayu ni susah sikit. kalau Cina lagi profesional. India, tak ada sebut pulak. Ish..ish racist tu! Tapi bak kata hubby saya, kita cari yang specialised, pastu minta dia buat quotation. Tak kira lah melayu ke cina. Lepas tu baru decide nak yang mana. Yang penting cari yang specialised dalam kerja dia. Tapi hubby lebih suka tolong melayu, tak kisah la kalau depa harga tinggi sikit.
Alhamdulillah setakat ni semua perancangan berjalan lancar.

Tenggelamnya Sebuah Memori

Dah banyak kali saya dok merenung-renung akan nasib kolam ni. Masa memula buat 4 tahun lepas bersemangat nak bela ikan bagai. Masa tu seman...