Sunday, 14 May 2017

Di sebalik kesibukan.

Dah lama saya tak pi jogging secara rasmi. Real jogging, ikut proper prosedure, ada warm up, warm down, timing dan sebagainya. Reasons? Entah. Sibuk? Maybe. Cuaca? Mungkin. Biasanya saya pi jogging dengan Hubby, so kena lah ikut masa bila dia free. Namun sejak akhir-akhir ni Hubby asyik sibuk out-station bagai, maka kurang lah masa untuk jogging bersama. Kadang-kadang ada masa, hujan lebat pulak. Almaklum lah berjogging hanya pada hujung minggu. So bila dah miss satu minggu terpaksa tunggu minggu seterusnya. (Hmm... nampak macam ada sebab yang kukuh di situ) Akhirnya asyik tertangguh-tangguhlah hingga badan pun dah rasa berat. Tak lama lagi nak sambut Ramadhan. Persediaan jasad wajib la kena fit.

Alhirnya petang semalam saya pasang niat untuk pi jugak jogging walau apa pun keadaan. Alhamdulillah Allah izinkan cuaca agak baik dan berikan ruang masa untuk kami merealisasikan niat murni itu.....:) So, Taman Tasik Ampang, there we went.....(ada ke frasa camtu?)
Cuaca agak mendung sebenarnya.

Biasanya tiap kali lepas jogging kami akan replanish balik segala tenaga. Kebetulan kat situ ada gerai Rojak Din. Maka berojak dan bercendol lah kami berdua-duaan. Kata orang "Sesia je pi jogging lepas tu makan segala macam." Tak kisah lah kan. Yang penting kita dah exercise...



PS: Sakinah. Mawaddah wa Rahmah. Mudah-mudaham kami dapat melewati setiap fasa dalam peliharaan Allah sentiasa.....


No comments:

PRU 14

Saya bukan orang politik. Minat pun tidak. Bercakap pasal politik memang out. Ilmu tentang politik langsung tak ada. Tapi PRU kali ini sedi...