Monday, 11 July 2016

Hari Raya 2016

Tahun ni 1 Syawal jatuh pada hari Rabu (6 Julai 2016). Kami warga sekolah dapat cuti seminggu. So kiranya kami dah boleh bercuti sakan bermula hari Sabtu, 2hb Julai hingga Ahad, 10hb Julai. Al-Amin pulak dengan murah hatinya menambah lagi cuti peristiwa pada hari Isnin. Bertambah-tambah lah riang-ria di hari raya nak menghabiskan cuti sampai 10 hari.

"Kak Masniah balik raya Kedah ka? Raya ke 4 kami buat doa selamat. Mai la.... "

Kak tak balik Kedah dik oi. Tahun ni planning balik Kelantan. Plan asal nak balik sehari sebelum raya sebab nak perabih posa dengan juadah Kelantan. Tapi tu lah... Kita hanya merancang. Allah jua penentu segalanya. Plan raya kami bertukar last minute sebab anak dan menantu nak balik raya. Turn depa beraya ngan kami. Nak balik Kelantan ramai-ramai tak tercapai sebab depa cuma dapat cuti hari raya pertama dan kedua sahaja. Hari Jumaat masuk kerja semula.

Maka menyambut raya lah kami sekeluarga di KL dengan juadah raya yang tak seberapa. Tahun ni saya cuma masak rendang daging dan rendang ayam serta soto ayam yang simple. Lepas Solat Raya pi cari lemang kat Kemensah. 

The Family.....soon growing.
Usai solat raya maka berposing lah kami sekeluarga di halaman rumah. Saja pilih port yang banyak pokok konon nak rasa suasana raya kat kampung.
The girlzz....as always.
Lepas tu ke KL kita.



Lunch..@Tarbush.
The Officials..


PS: Esoknya baru boleh memulakan perjalanan balik kampung .....


No comments:

Henfon pulak.....

Saya tak berapa mahir tentang gadget zaman moden ni. Walaupun dah lama pakai handphone dan laptop sendiri, yang saya tahu setiap kali nak g...