Saturday, 31 July 2021

Ke dapur, ke kebun.

Dah lama tak siang ayam. Biasanya saya beli ayam kat kedai runcit (Acheh). Adik kedai tu siap potongkan sekali. Tapi bila kes covid asyik mencanak naik ni semua pembelian kami buat secara online sahaja. So terpaksalah terima apa yang depa deliver. Maka berpagi lagi makcik dah bersilat siang ayam pulok. Alhamdulillah skill masih ada.😊

Sekor je pun.. lengkap dengan kepala, ekor dan isi perut sekali.

Belah dulu lihat isi perutnya.

Alhamdulillah, semuanya setel dalam sekelip mata sahaja. Sedar tak sedar siap seperiuk lauk ayam masak kurma buat hidangan tengahari nanti. 😋

Ayam kurma is done...😊

Sementara menunggu hubby habis meeting, (on Saturday morning, katanya dah pencen) kita pi melawat kebun dulu. Sambil tu boleh buat pemasuan semula pokok daun kunyit dan kucai.

Pokok kucai.

Pokok daun kunyit.

Semoga hari ini lebih baik dari semalam. Moga Allah bantu.🌹

No comments:

Seminggu di Jepun: Majlis Konvo Anakanda

Rabu, 19hb Mac 2025 Hari ini hari ke-3 kami di Tokyo dan merupakan hari kemuncak yang membawa kami bermusafir di Jepun. Tujuan asal kami ke ...